V75 Romme 31/3 "Drömjackpot!"

Travkungen Mars 31, 2024

V75-1: 2140m Volt – Klass 1

6 Joint Chief öppnar väldigt snabbt i volten och med springspår samt Björn Goop i sulkyn kan jag inte tänka mig att ekipaget missar ledningen. Väl i ledningen är han obesegrad på tre försök och till denna start växlar man även upp med barfota bak som visat sig vara en klar plusvariant vid tidigare tillfälle. Detta är en häst som man håller högt från stallet och när han inte ens blir favorit känns det givet att ta betalt direkt.

5 Great Time Trot är en riktigt bra häst för klassen och hade varit given på kupongen om han inte hade fått spår fem i volten. Även fast han är säker i startmomentet så kommer det inte bli någon ledning, vilket mest troligt bäddar för en resa om utvändigt ledaren. Han ska vara väldigt bra om han vinner från utvändigt ledaren på lördag men det kan såklart gå. Spännande med barfota runt om.

1 My Dreams tror jag sitter i rygg på ledande 6 Joint Chief vilket skulle vara väldigt fördelaktigt för honom. Han är nämligen väldigt snabb på en kort speed och skulle luckan komma på upploppet så blir han farlig att räkna bort. Huvudscenariot är dock att hästen med den troliga positionen utvändigt om ledaren, 5 Great Time Trot, strider på bra utvändigt och täpper till luckan på upploppet.

Rank: 6-5-1-8-12-2-10-3-4-7-9-11

V75-2: 2640m Volt – Kallblodslopp

7 Kruson har varit riktigt fin på slutet och är min tipsetta i loppet. Han är snabb från start och med tanke på att han har lottats till ett springspår i volten så tror jag ekipaget har bra chans att hitta till ledningen initialt. Han har vunnit över distansen tidigare och från ledningen i ett öppet lopp kan han absolut räcka hela vägen.

11 Tåga Ryker som såg riktigt fin ut som fastlåst i årsdebuten senast. Där mötte han bland annat Svarte Petter och Grude Trygve som båda var före i mål, men vid luckan på upploppet hade rollerna varit ombytta. Distansen tål han och han räds inte grovjobbet i spåren vilket vi såg för tre starter sedan där han vann på Bodentravet. Fynd till endast tre procent!

9 Svarte Petter såg fin ut på barfotabalansen senast men hade samtidigt det jobbigt när han fick trava ute i spåren i kurvorna. Från tjugo meters tillägg finns risken att han behöver göra mycket jobb i spåren vilket jag ser som en klar nackdel då han nog fungerar som bäst på innerspår i kurvorna. Räkna däremot med en offensiv styrning från Mats Djuse som kör riktigt bra för dagen. Inte otänkbart att han kör fram tidigt mot utvändig position för att slippa gå i spåren. Kapacitetsmässigt duger han bra.

Rank: 7-11-9-6-1-12-4-13-15-10-2-14-8-3-5

V75-3: 2140m Auto – Silverdivision

2 Marre’s Dreamboy är en riktigt bra häst för klassen som nu har fått två lopp i kroppen efter en längre vila. Han är snabb från start och nu växlar man även upp till amerikansk sulky. Från spår två bakom bilen ,och med värsta konkurrenten i spetsstiden utvändigt om sig, tror jag att Westholm kan hålla upp ledningen med hjälp av solfjäderseffekten. Väl i ledningen kommer man testa i den positionen och därifrån kan han bli svårslagen.

3 Xanthis Hilton växlar upp med barfota runt om nu och lär laddas allt vad som går för att komma till ledningen. Kan hitta till ledningen tillsammans med Mats Djuse men inte mitt huvudscenario. Riskerar därmed tuff resa utvändigt om ledaren och därifrån kan det bli svårt att räcka till seger. Ska däremot inte avsågas helt då spetsstriden inte är helt given.

Blir det körning om ledningen gynnas 10 Jerka Sting kraftigt som sköt till riktigt fint vid segern senast. Med tanke på körningen som kan uppstå behöver inte bakspåret vara någon stor nackdel. Given vid gardering.

Rank: 2-3-10-7-5-4-8-6-9-1

V75-4: 2140m Volt – Kallblodsdivisionen

10 Månlykke A.M. är en jättekapabel häst i grund och botten som dessvärre hade ett dåligt fjolår. Nu hoppar däremot Magnus Djuse upp i sulkyn till denna start och det kommer göra stor skillnad jämfört med Gunnar Melander i sulkyn. Även fast det är årsdebut och mest troligt ingen toppform så måste ekipaget räknas mycket tidigt.

4 Tekno Jerven är även han väldigt kapabel, men väldigt osäker. Han har däremot stabiliserat sig på slutet och går han felfritt från spår fyra i volten denna gång blir han att räkna med. Given.

7 Holter Odin varnas det för från stall Jan-Olov Persson vilket jag tycker är helt rätt. Marcus Lilius är duktig i sulkyn när det kommer till kallblod och från ett bra spår i volten kommer man sitta bra på det direkt. Given bakom favoriterna.

Rank: 10-4-7-2-6-1-9-5-3-8

V75-5: 2640m Auto – Klass 2

4 Antognoni gjorde årsdebut senast och var riktigt bra på en tung bana även om motståndet var blekt. Kapaciteten på den här hästen är riktigt bra och han var inte långt ifrån att kvala in till Svenskt Trav-Kriterium förra året. Han är snabb från start och från spår fyra bakom bilen tror jag han tar hand om ledningen tillsammans med offensiva Jorma Kontio i sulkyn. Väl i ledningen över lång distans har jag svårt att se någon konkurrent åka fram och sätta upp tempot på utsidan, han borde ha gått fram med förra loppet i kroppen. Spik!

8 Global Easy Rider är det givna motbudet där bakom som är ute över passande distans. Spåret är däremot en stor nackdel då han inte är snabb från start. Riskerar därmed mycket jobb längs vägen vilket gör det svårt att tro att han ska räcka hela vägen. Det ser ut att bli barfota runt om till denna start, vilket känns klar intressant, men även svårbedömt. Given bakom favoriten.

3 Cameron var bra senast på V86 från ledningen och växlas nu upp i balansen med barfota runt om till denna start. Han är snabb från start men borde få svårt att svara ut favoriten. Kan däremot hitta rygg på ledaren vilket skulle vara fördelaktigt över den långa distansen.

Rank: 4-8-3-9-11-6-10-1-2-12-7-5

V75-6: 2140m Volt – Diamantstoet

5 Ohh Tooma landar någonstans som rätt favorit på grund av kapaciteten och den klassen hon befinner sig i. Spår fem i volten är absolut inte optimalt, men hon ser förnuftig ut och borde klara av det. Hon tar inte ledningen från spår fem initialt, men övriga konkurrenter verkar vara intresserade av hennes rygg vilket gör henne aktuell för ledningen i ett andra skede. Kommer hon till ledningen, vilket inte är omöjligt, ska hon ses med bra chans.

A-gruppen dubblas med 4 Kapucine D’Inverne som även hon är en bra häst för klassen. Förra året kvalade hon in till Breeders Crown finalen för treåriga ston och gjorde det bra där från spår tolv. Spår fyra är inte optimalt, men med Mats Djuse i sulkyn borde det gå bra. Skulle ekipaget lyckas hålla ut favoriten från start är mycket vunnet.

15 Listas Marion är minst spelad i loppet vid materialsläpp vilket är helt galet. Nu har hon fått ett lopp i kroppen efter vila och man rycker dessutom bakskorna till denna start vilket visat sig vara ett klart plus. Hon spurtar alltid bra med rätt resa och lyckas Magnus Jakobsson hitta ryggen på 14 Ultra Violet i slutrundan så får övriga hålla i sig på upploppet när hon kommer flygandes längst ut i banan.

Rank: 5-4-15-14-1-11-13-6-12-7-3-8-9-2-10

V75-7: 1640m Auto – Bronsdivisionen

3 Illfindmywayhome landar som en knapp tipsetta i detta lopp då det ser ut att bli våldsam körning från start. Han kan öppna från start med jag håller inte honom som någon spetsfavorit i nuläget då 1 Current Leader fick innerspår och öppnar väldigt snabbt. Däremot kan kanske Magnus Djuse, som kör denna gång, hitta ner i ett vettigt slagläge och få en rygg att gå i. Med rätt resa fäller han många på upploppet.

6 B.G.Pastor Jonte är det en väldigt intressant ändring på då han ska få tävla med amerikansk sulky för andra gången i karriären. Han gick bra senast efter uppehåll och med det loppet i kroppen kommer han vara mycket bättre till denna start. Även han är snabb från start men kan få svårt att ta sig förbi Current Leader om inte den amerikanska sulkyn ger en väldig effekt, vilket det däremot kan ge.

5 Icon Mearas har varit väldigt bra hos Jörgen Westholm och nu växlar man upp med barfota runt om och amerikansk sulky. Med tanke på att det är sista avdelningen på kupongen riskerar han däremot att bli stor favorit då flertalet spelare vill vara kvar så länge som möjligt nu när det är jackpot. Tror heller inte han tar hand om någon ledning vilket gör att han riskerar utvändig position. Det är svårt överlag att sia om hur loppet blir kört och därmed lever han farligt som klar favorit.

1 Current Leader tror jag tar hand om ledningen. Sen om Emilia Leo väljer att köra i ledningen eller släppa är upp till henne. Hur som helst är strecket givet på kupongen.

Rank: 3-6-5-1-2-12-9-8-7-11-4

Omgångens bästa spik:

6 Joint Chief – V75-1 (25%)

Näst bästa spiken:

4 Antognoni – V75-5 (60%)

Miljondraget:

15 Listas Marion – V75-6 (0,7%)

V75 Bergsåker 13/4

Travkungen April 13, 2024

Tips v86

Travkungen April 01, 2024

V75 Romme 31/3 "Drömjackpot!"

Travkungen Mars 31, 2024

Tips v75 16/12

Travkungen December 20, 2023

Tips v75 23/12

Travkungen December 23, 2023

V75 axevalla Nyårsafton

Travkungen December 31, 2023