Tips v75 23/12

Travkungen December 23, 2023

V75-1 Bronsdivisionen 2140m autostart

1 Midnight Special var rent ruggigt bra sist, fick då kliva på först i tredjespår sista 400m och dra fram den knappa vinnaren Smile Silvio. Bra läge här och absolut given i striden mot detta motstånd. Gillar även att Adielsson sitter upp i sulkyn den här gången. Kanske inte kan svara upp ledningen, men bra chans utan strul i loppet.

4 Ninepoints Lasse bra vid segern näst sist och har passande förutsättningar. Öppnar bra och skulle han sitta i spets direkt kan han duga långt. Väldigt osäker dock och dubbla galopper blev det i senaste starten. Inget att lita på men farlig att glömma vid gardering.

11 Winner Brodde är mycket duglig mot ett sådant här bronsgäng. Spåret ingen höjdare men trots det absolut given på kupongen. Loppet är väldigt ojämnt och det borde gå att runda en del ganska enkelt.

Skrällen:
2 Dareios Di Poggio blev fast med till synes en hel del sparat i ett bra lopp sist. Mycket bra läge här och det blir bike nu när det är autostart

Rank: A. 1 – 11    B. 4 – 2 – 12 – 10 – 9     C. 6 – 5 – 3 – 8 – 7

 

V75-2 Diamantstoet 2640m autostart

4 High Hope Lee blir nog ganska rejäl favorit innan röken har lagt sig här. Precis som V75-1 finns det gott om hästar i loppet som faktiskt känns chanslösa. High Hope har visat form i två raka segrar och är en av få jag tror har vinstchans här. Bra läge bakom bilen gör inte saken sämre, däremot är jag lite tveksam till distansen, har endast startat över 2640m en gång och var då oplacerad.

10 Lilly Avant utan tvekan mitt drag här trots bakspår. Det är inte det bästa stoloppet som körts och så bra som Lilly var som trea efter tufft lopp så tror jag hon löser det här trots läget. När jag skriver detta är hon streckad under 10% och utan tvekan ett av omgångens mest intressanta streck. Gör debut över lång distans men känns riktigt stark och rejäl.

Skrällen:
12 Safira Diablo 
har Wilma Karlsson i sulkyn vilket inte är tokigt alls, läget dock inget vidare och fick stryk av favoriten sist. Trots det tycker jag hon ska räknas ganska tidigt, för mig en av 3–4 hästar med någon typ av vettig chans att blanda sig i striden.
 

 Rank: A. 10 – 4 – 12     B. 9 – 11 – 5 – 2      C. 6 - 1 – 8 - 3

 

V75-3 Gulddivisionen 1640m autostart

Nästan som vanligt nu på vintern kusligt dåliga gulddivisioner och det är fortfarande för mig obegripligt att man envisas att köra dessa proppar vecka ut och in. Ungefär halva lilla fältet på endast 9 hästar helt chanslösa och här hittar vi lördagens bästa spik.

2 Heart Of Steel kan nog inte få bättre förutsättningar. Har inte direkt imponerat på slutet men mot detta motstånd och från bästa läget kan han nästan inte undvika att vara med i striden här.

6 Dark Roadster har jag alltid gillat, men snacka om att utvecklingen på slutet varit imponerande.
Kommer med raden 1-1-1-1-3 och var även klart bra som trea sist. Trots läget lite långt ut på vingen tror jag ingen kommer stå mot sista biten när Ida Riesterer trycker på gasen för fullt. Bara att banka in spiken, även om han ser ut att sticka väg lite väl mycket på procenten.

7 Chapuy var inget extra alls sist, trots det en av fyra som har någon typ av möjlig chans. Har Lindblom hittat formen på 7-åringen kan hon springa fort över aktuell distans.

Skrällen:
8 Dats So Cool har mött tuffa gäng på slutet och gjort det bra. Jepson fortsatt i högform och i det här gänget ser jag det inte alls som omöjligt att han kan vara med och göra upp om de ädlare placeringarna. Given om man tar några få streck.
 
Rank: A. 6      B. 8 – 3 – 7      C. 9 – 4 – 5 – 1 - 2

 

V75-4 Diamantstoet 1640m autostart

4 Heartbeat Julie har verkligen visat form på slutet, galopp sist men såg fin ut i mål med krafter kvar i ryggar. Känns som Karhulahti hittat en vettig uppgift här och från bra utgångsläge lär hon vara med i striden felfri.

5 Daytona Roc trodde jag en del på sist trots att hon hade bedrövligt utgångsläge och stod i 42 gånger pengarna. Gick vassa sista 500m först i tredjespår, även om det ebbade ut lite i sista stegen var det en klart bra prestation att bli trea där. Nu är förutsättningarna klart mycket bättre, Jepson upp i sulkyn och han har vunnit med henne innan. Många startsnabb och svårt att göra analysen hur loppet blir kört. Men lägger utan större tvekan Goops häst etta i ranken. Det som oroar lite är att jag tycker flera Goop hästar inte riktigt presterat på topp hittills i veckan.

6 Marvellous Steel var bra vid vinsten sist och här laddar man från start. Flera startsnabba men hittar hon till ledningen kan hon vara med i platsstriden.

Skrällen:
8 Xerava C.D. har lite skön smygform och är en av de som tjänat mest pengar i den här spårtrappan. Därav det dåliga läget och här krävs lite flyt. Kuskförstärkt med Adielsson och en jätteskräll att se upp med.
Lite samma förutsättningar för 12 Lilian Young som har mest pengar på kontot och tufft läge. Gick okej sist och kan komma in i matchen vid hårt tempo.

Rank: A. 5 – 4     B. 12 – 6 – 8 – 1 – 2 – 11 – 10     C. 9 – 3 - 7

 

V75-5 Klass II försök 1640m autostart

Här är det läge att ta med hela gänget, i lugn och ro hälla upp glöggen, luta dig tillbaka i soffan och jobba in en skräll!

1 Stens Wille har läget och kusken, Jepson upp på Eklunds springare och förutsättningarna kunde inte vara bättre. Känns inte som någon stjärna, men ska han vinna något V75 lopp så kan det mycket väl vara detta om det klaffar med resan på vägen.

6 Kapten Nemo favorit och ser ut att bli ganska klar sådan. Visst möter han ett lite lagom ljummet gäng och har ett något så när vettigt utgångsläge. Men även om han öppnade tufft sist var han väl ändå inget extra till slut. Ett streck av flera och även om han rankas högt även av mig inget jag går all in på alls.

9 Vikens Bonjour borde väl kanske tagit sig förbi och vunnit sist men gjorde det ändå bra efter att startat från bricka 12. Klurigt läge nu där det behövs lite flyt. Står dock magiskt bra inne i loppet och kan absolut vara med i striden. Ser ut att bli väldigt lite streckad vilket gör det hela än mer intressant.

11 All About You fick en perfekt resa sist och tackade för det genom att spurta till sin första vinst på ett enkelt sätt. Kontio en av loppets bättre kuskar och trots läget vill jag ha med den rutinerade finländaren med en formstark häst på kupongen.

Skrällen:
10 Ixie
 tycker jag ska streckas tidigt trots bakspåret, tävlar jämnt och säkert och har visat sig ha bra tempo i kroppen. Läget ingen höjdare, men korsdraget det blir i kuponghögen om Mr. Widell tar sig fört till linjen gillas.
 

Rank: A. 10 – 9 – 6 – 11 – 7 – 1   B. 2 – 3 – 5 – 8 - 4

 

V75-6 Silverdivisionen 2140m autostart

Jag streckar nästan halva fältet i det här silverloppet och känner mig ganska trygg med det.

2 Olga Utca har haft en del knepiga lägen och mött bra hästar på slutet. Nu nästan lite enklare mot och ett perfekt läge. Tipsetta för mig med vassa Mr. Johansson i sulkyn.

3 Joe Dalton har bra kapacitet och nu även ett klart vettigt läge mes spår tre bakom bilen. 12 galopper på 28 starter och inget jag vågar lite på fullt ut. Givet streck i öppet lopp vid gardering.

11 Bo C. och 12 Game Brodde har båda fart till att duga i det här loppet. Lägen gör det svårt, men trots det åker de med ganska tidigt för mig på uppesittarkupongen.

Skrällen:
10 Red Hot Roadster har två raka på bra sätt, jag trodde spelarna nu när han har två raka segrar skulle strecka på rätt så rejält trots bakspår, när jag skriver detta ca. 5% och till den procenten är han magiskt streckvärd. Kanske kan Emma-Sara Sjöberg vinna sin andra seger för dagen här.
 

Rank:  A. 2 – 10 – 3 – 11 – 12     B. 6 – 5 – 1 – 9 – 4 – 8 – 7

 

V75-7 Klass I försök - 2140m autostart

1 Global Billboard 
är en härlig häst och har imponerande 10 vinster 9 andraplatser på 45 starter. Problemet den här gången är att skor inte är helt optimalt och läget kan nog ställa till det. Öppnar inget extra och riskerar hamna ”27e inner” i det här loppet. Skulle det lösa sig går ingen säker och Jakobssons springare åker med tidigt på min kupong.

5 NailEm öppnar bra och har lite smygform. Långskott men tänkbar skräll vid gardering.

7 Jalapeno K. har härlig form och var bra vid vinsten sist. Erik Adielsson nu och spår lite långt ut på vingen.
Tidigt streck.

8 Drill tror jag faktiskt mest på i det här loppet och lägger honom etta i ranken. Läget gör dock att det blir lite hazard aktigt och Kontio behöver trolla lite här för att hitta position. Har sett finfin ut hos Stefan Petersson och med bara lite klaff tror jag han har vettig chans att bland sig i segerstriden.

10 Shejk var läcker vid vinsten sist från ledningen. Ny kusk i Jepson nu men tufft utgångsläge och möter hårdare hästar den här gången. Tidigt streck är han vid gardering då kapaciteten är hög.

11 Belgique kom aldrig till i loppet sist. Behöver rejält med klaff här men är helt klart bättre än raden, kan komma som en obehaglig överraskning för många spelare längst ut i banan. Ett värdehöjande streck om man har råd som kan fixa rejäla julpengar i sista sekunden.
 
Skrällen:
11 Belgique kom aldrig till i loppet sist. Behöver rejält med klaff här men är helt klart bättre än raden, kan komma som en obehaglig överraskning för många spelare längst ut i banan. Ett värdehöjande streck om man har råd som kan fixa rejäla julpengar i sista sekunden.

Rank: A. 8 – 7 – 1 – 10 – 5 – 11    B. 2 – 4 – 3 – 12 – 9 - 6

V75 Bergsåker 13/4

Travkungen April 13, 2024

Tips v86

Travkungen April 01, 2024

V75 Romme 31/3 "Drömjackpot!"

Travkungen Mars 31, 2024

Tips v75 16/12

Travkungen December 20, 2023

Tips v75 23/12

Travkungen December 23, 2023

V75 axevalla Nyårsafton

Travkungen December 31, 2023