V75 axevalla Nyårsafton

Travkungen December 31, 2023

V75-1, Fyllinge Smides stolopp, 2140:

Det är ju inga vanliga V75-lopp i olika klasser idag, utan mer ”vanliga” lopp istället vilket gör det än mer intressant. Vi inleder med ett lurigt stolopp och jag streckar halva fältet… Tipsettan till 11 Unique Wine som har inlett karriären bra och är i fortsatt fin form. Har vunnit sina lopp från ledningen men har också visat att hon går bra bakifrån. Kan avsluta vasst och det långa upploppet talar till hennes fördel. 14 Navy Zon såg segerfarlig ut runt sista sväng senast och gick bra över upploppet men mötte för bra motstånd. Visade att formen finns där och hon har en bra spurt att tillgå. Kan knäppa alla till slut. 7 Her Cash har gjort två bra insatser i ny regi och är i fin form. Har inte vunnit lopp än, men det är bara en tidsfråga. Kan öppna bra men vill helst ha en rygg att gå i för att utnyttja sin spurt till slut. Jag är inne på att hon segerstrider idag. 13 Cascabella är enormt ojämn av sig och svårbedömd. Var bra senast och har en visslande avslutning att tillgå. Möter dessutom lite enklare motstånd nu. Kan flyga förbi alla över upploppet om hon är på humör. 1 I Love Faux Depart fick fritt sent senast och såg fin ut. Formen är som den ska och hon fick drömläget här. Leder förmodligen länge, kanske hela vägen. 3 Brie De Meaux släppte ledningen efter 600 meter senast och satt sedan fast där, men hade kanske inte så mycket sparat ändå. Lär få en fin resa här och ska inte nonchaleras. 5 Irjas Stjärna gjorde en bra comeback senast och lär vara ytterligare förbättrad med det loppet i kroppen. Klarar hon femtespåret kan hon bli farlig till slut då hon kan gå riktigt starkt under slutvarvet.

Rank: A: 11-14 B: 7-13-1-3-5 C: 9-15-2-10 D: 4-6-12

 

V75-2, Stall David Perssons lopp, 2640a:

Inte så många som provat den långa distansen än, vilket kan ställa till problem för vissa. Tipsettan till 5 Hoohoo Haahaa som har varit ute över lång distans två gånger tidigare och tagit sina två segrar då. Kan öppna bra och kommer han till ledningen kan han bli en riktigt svår nöt att knäcka. 2 Young Andy imponerade i två raka segrar i november och gick mot en klar seger senast också, men tappade då travet med 50 meter kvar och galopperade. Man skyllde på banan och man är rädd för att banan inte passar idag heller, men om den gör det så är han med i matchen. Han är stark och tål att gå i dödens om det behövs. Men som sagt, kolla vad Per Lennartsson säger om banan. 8 My Great Pretender är i riktigt bra form och var mycket bra senast. Tråkigt utgångsläge såklart, men han går riktigt starkt under slutvarvet och kan mycket väl tugga ner alla till slut. 10 Mangiapane var blek senast men behövde det loppet och lär vara kraftigt förbättrad till idag. Har inte vunnit lopp än, men har visat att det finns hög kapacitet i honom och det är bara en tidsfråga innan det lossnar på allvar. Kan avsluta vasst och är med i segerstriden. 11 Vikings Saga har två lopp i kroppen efter ett halvårs frånvaro och närmar sig formen på allvar. Kan avsluta bra och med en bra rygg att gå i fram till upploppet kan hon bli intressant. 7 Västerbo Google är inte så tokig och i bra form. Klarar distansen och kan skrälla till om allt klaffar för honom.

Rank: A: 5-2 B: 8-10-11-7 C: 6-4-1-3-9 D: 12

 

V75-3, Ecurie D’s stolopp, 2140a:

5 NY Moet var urtapper trea i norska Stoderbyt i september och senast satt hon fast på innern med en del sparat mot bra motstånd. Hon är väldigt startsnabb och jag tror hon tar ledningen här och blir då hästen att slå. Kan hålla hela vägen om hon får bestämma en bit. 6 Marabou Brodda är ingen lätt utmanare. Stenhård märr som bara ska vara först och borrar ner sig sista 100 meterna. Riskerar dödens, men kan absolut ta de därifrån också. 4 Heroine Darling återkommer efter ännu ett uppehåll, men från tränarhåll låter det oerhört positivt ändå. Hon är också stenhård och klarar tuffa upplägg, men det mest troliga är väl att man söker ett rygglopp i comebacken. Kan avsluta vasst också och är med i segerstriden. Jag plockar också med 1 Sommerbrise som det gapats om två gånger om på slutet. Gick ok senast från ett hopplöst läge och formen är bättre än vad raden anger. Kan få en fin resa här och hon är väldigt snabb till slut. Med fritt i tid kan hon överraska.

Rank: A: 5-6-4-1 B: 9-8 C: 2-7 D: 3

 

V75-4, Bosgården skytte och events lopp, 2140:

Här tar jag tjuren vid hornen och spikar 15 No Talking You. Han fick en hygglig resa senast men hade fullt upp med att hänga med med 900 kvar. Gick otroligt starkt sista 600 i tredjespår och sluggade sig fram till en säker seger. Mötte då bättre motstånd än vad han gör idag och trots 20 meters tillägg och 14 motståndare här så tror jag han bara rundar allt och alla under slutvarvet. Jag räknar iskallt med att Peter Untersteiner lyfter högerarmen i skyn kort efter mål!

Rank: A: 15 B: 1-14-8-6-12-10 C: 2-7-5-3-13 D: 4-9-11

V75-5, Teknikinstallationers lopp, 1640a:

Här lär det gå undan från start, tror jag i alla fall. 4 All In Face har gjort två bra lopp för Robert Bergh och är i fin form. Laddas hårt mot ledningen och kommer han dit utan att det blir en vansinnesöppning kan han hålla hela vägen. 2 Judge D var riktigt fin senast efter tre månaders frånvaro och lär knappast vara sämre nu. Laddas även han mot ledningen och lyckas han svara upp de utvändiga är mycket vunnet. 6 Black Fire var riktigt bra senast men trött till slut. Laddas även han för ledningen, men det kan bli en besvärlig öppning för hans del om de andra två svarar. Så vem tar ledningen? Jag vet faktiskt inte, men någon av dessa tre gör det och har då en bra chans. Men det kan givetvis vara så att de sänker varandra med en alldeles för tuff öppning och det kan göra att bakspårshästarna kommer in i loppet. Framför allt då 12 Hashtag Simoni och 11 Theycallmesixten som båda har vassa avslutningar och kräver högt tempo hela vägen. Båda är dessutom i bra form, så de hänger med på systemet de också.

Rank: A: 4-2-6 B: 12-11 C: 1-3-9 D: 5-10-7

 

V75-6, Bosgården stängsels lopp, 2140a:

Här går vi på knock! Eller ja, jag spikar i alla fall 8 Cassius Clay DE som efter ett problemfyllt år var tillbaka som sig själv igen senast. Tog sig fram till dödens med varvet kvar, klubbade ner ledaren med 150 kvar och gick undan till en överlägsen seger. Han är stark och tuff, tål att göra jobbet själv och möter ett gäng som han normalt sett ska ha toppchans mot. Jag tror han bara knockar alla fullständigt idag med en ren uppvisning och spikar utan att blinka.

Rank: A: 8 B: 9-3-10-13-2 C: 15-11-1-6-4 D: 14-5-7-12

 

V75-7, Sylvesterloppet, 2640:

Dags då för den fjärde upplagan av Sylvesterloppet, årets sista travlopp i Sverige! Ett lopp som är enormt jämnt och väldigt många som kan vinna. Tipsettan går till den med bästa läget och det är 1 Star Cash. Jag vet att han kan vara svår i starten men går han felfritt tar han ledningen och därifrån kan han bli svår att komma åt. Adrian vet hur han ska köra och det kan bli tufft för de mer meriterade att hinna ikapp. Men han kan också vara borta efter 50 meter så det blir en rejäl gardering… 15 High On Pepper går inte att komma ifrån. Han är Sveriges nya stayerkung och i ruggigt bra slag för dagen. Imponerar varje gång trots tuffa upplägg och han ska såklart räknas väldigt tidigt här också. Det enda minuset är väl egentligen att det är Jorma som kör, han är bra i ledningen men bakifrån kan det bli riktig pannkaka emellanåt. 13 Power har inte startat på två månader men tar detta lopp som en uppladdning inför Prix d’Amerique om en månad. Gick ett omdiskuterat jobb i veckan, ”fullbroddad” som Bergh sade och visade att han klarar det riktigt bra. Ska naturligtvis ses med en bra chans här också. 10 Demon var nere i Italien i ett tufft lopp senast. Fick en fin resa men blev störd till galopp i sista kurvan. Klarar både voltstart och distansen och har en ruskigt vass avslutning. Kan dyka upp i segerstriden igen. 9 Reven Dejavu har kanske inte rest sig från de döda, men varit oerhört förbättrad efter tränarflytten och var riktigt bra senast. Han kan gå riktigt starkt till slut och är inte helt borta här heller. 5 Michigan Bro har haft lite motflyt i de två senaste loppen, men är i fortsatt fin form. Ger alltid allt han har och ger sig sällan. Kan avsluta sylvasst och ska inte nonchaleras. 14 Unico Broline var grymt bra vid segern näst senast, då från ledningen. Mötte stenhårt motstånd senast och fick en tuffare resa, men höll bra ändå. Kan han gå med i någon bra rygg här blir han att räkna med till slut då han har en vass avslutning. Fjolårsvinnaren av detta loppet, 12 Ferrari Sisu, har sett lite blek ut i de två senaste starterna. Conrad har såklart siktat mot detta en tid med tanken om att vara i full form nu och har han lyckats blir hästen att räkna med igen. Kan ju avsluta rykande… Sista strecket till 8 Dollar Doc som är hemma igen efter en sejour i Frankrike. Har han bibehållit formen så är han inte helt golvad här heller.

Rank: A: 1-15-13 B: 10-9-5-14-12-8 C: 2-11-6 D: 3-4-7

V75 Bergsåker 13/4

Travkungen April 13, 2024

Tips v86

Travkungen April 01, 2024

V75 Romme 31/3 "Drömjackpot!"

Travkungen Mars 31, 2024

Tips v75 16/12

Travkungen December 20, 2023

Tips v75 23/12

Travkungen December 23, 2023

V75 axevalla Nyårsafton

Travkungen December 31, 2023